Om

Inspirama er en enkvindesvirksomhed ejet af Sara Sprogøe Jønsson – Cand. IT i Multimedier, folkeskolelærer og konsulent.

HVOR DET HELE BEGYNDTE

Min interesse for grafisk facilitering blev for alvor vakt efter nogle år som lærer, hvor jeg oplevede, hvor effektfuld visualisering er for alle elever, uanset faglige, sociale eller personlige kompetencer – og alder. Derfor begyndte jeg at arbejde meget fokuseret med at bruge grafisk facilitering ift. at facilitere læringsprocesser.

Siden 2015 har jeg arbejdet som konsulent, hvor jeg har brugt grafisk facilitering til visuel understøttelse af processer, ved formidling af koncepter, ideer og svære begreber eller til egne oplæg eller workshops. Egne oplæg og workshops har især omhandlet synlige mål, evaluering og synlig læring, men jeg har også tegnet visuelle referater af fx oplægsholdere, designet evalueringsskabeloner, visualiseret implementeringsudfordringer m.m.

NÅR HÅNDTEGNING OG IT MØDES

Ud over en uddannelse som lærer har jeg en Cand.IT i Multimedier. Kompetencerne derfra bruger jeg især i digitaliseringen af mine tegninger: Til forskel fra andre grafisk facilitatorer så arbejder jeg med digitale versioner af håndtegning, hvilket vil sige, at slutproduktet findes i digital form, der kan printes ud i ønsket format OG redigeres uden de store gentegningsomkostninger.

ØVRIG ERFARING

Matematikvejleder, pædagogisk IT-vejleder, teamkoordinator, webmaster samt layouter af PR-materiale til bar, eventmedarbejder, kokkerering på latinamerikansk take away, postkontormedarbejder og mor til 2 🙂